Foursquare a Barcelona - Social Media Marketing

Aquest estiu, cerveseta i check-in a Foursquare

Posted on

Aquest estiu em llevaré ben aviat ben aviat, em dutxaré i m’afaitaré escoltant en Basté per l’iPad per agafar el tren de les 7:18; faré un check-in a Foursquare a l’Estació de Calella, una hora més tard el farà en Xavi que juga amb els seus companys de feina per veure qui és el Major de tal o cual lloc. S’ho passen bé tot i que ja tenen una edat ;-). Quan estigui en el tren escoltaré música per l’Spotify o millor encara per l’iPod que incorpora el meu estimat iPhone 3GS, perquè la cobertura 3G de la línia R1 és mínima tendint a nul·la. En Juan Carlos amb el seu Samsung Note també us ho podria explicar. En Josep treballa des de bon matí amb el seu portàtil Toshiba de 13’’, segueix programant des d’abans d’arribar al seu lloc de treball a Barcelona, no vol ni necessita connexió 3G. Penjo un twit a #ROD1 que es retuitejat per @rodalia1, un robot sempre molt atent perquè retuiteja tot el que porti l’etiqueta #rod1. Aterro a l’Estació de Sants, veig un anunci que em crida l’atenció i el missatge del mateix em motiva, és dilluns, ho necessito, l’instagramejo. M’aturo a fer un tallat i un croissant en un bar que ara regenta una parella de xinesos que el primer dia em van escriure en un petit post-it la clau Wi-Fi del bar: m’han fidelitzat, el tallat també ha millorat. També tenen premsa escrita i la noia m’ho comenta cada dia: Mundo Deportivo, El Periódico, La Vanguardia, l’Hola. Arribo a la feina i avui també caurà un check-in. Ens posem el barnús de feina: Google Reader, Analytics, Alerts, Twitter, LinkedIn. El sistema neuronal treu guspires.

La durada del viatge de tornada en tren és d’una hora. El podcast de La Competència (RAC1) és l’opció escollida per riure molt, en silenci i seguir connectat. Revisions al Twitter personal, al Facebook, les RSS sindicades relacionades amb Social Media, lectura d’articles. I el sol de fons i el mar a tocar. Per la tarda-vespre segueixen caient correus, algun comentari a moderar o algun check-in motivador. Després de sopar sempre hi pot haver hi un programa de TV3 que seguir pel Twitter. La tele pel Twitter es veu millor i n’hi ha que riem molt darrera la pantalla de 3,5’’, tot i la mala llet que vol semblar tenir el canal en qüestió. Si fa una nit dolça anirem a fer un gelat per acabar tenint una conversa offline amb en Pau sobre política, economia o xarxes socials. Segurament l’Isaac em demanarà l’iPhone després de menjar-se el seu gelat per jugar a l’Angry Birds. Mirarem el rellotge en el mateix dispositiu i anirem cap a casa. Em ve al cap una cita per la setmana següent, tot passejant cap a casa… l’agenda del meu dispositiu em servirà per recordar-m’ho uns minuts, unes hores o un dia abans de l’esdeveniment. Tot està preparat per demà i el rellotge de l’iPhone em confirma que demà em sonarà una arpa a les 6:30 i una marimba a les 6:35. Serà hora d’aixecar-se i de tornar a caminar.

Tot això pot ser un dia feiner qualsevol d’aquest estiu. I després arribaran les vacances i seguirem fent check-ins, tuits, actualitzacions d’estat, fotos, instagramejant i comentant el que ens interessi. Tot seguirà igual, només desactivaré el rellotge-despertador, lliscant un dit. Les eines i xarxes socials formen part de la nostra vida. Amb naturalitat i sentit comú no ens han d’estressar ni bloquejar, fins i tot per desconnectar li diré a l’Isaac que em passi l’iPhone per seguir la partida d’Angry Birds i de pas aprofitaré per comprovar si comença a despuntar algún hashtag del tipus #rescat que són tan comuns els dissabtes per la tarda.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>