instagram barcelona i girona - instameet and social media

Contingut o experiència?

Posted on

Continguts o experiències: that’s the question. Què hem de potenciar en el nostre espai web o en el nostre bloc?, doncs tu tries, però en tot cas no posis tots els ous en el mateix cistell, una mica de cada i en diferents proporcions en funció del teu propòsit. Apa! post acabat, ja pots tancar aquesta pàgina i cap a un altre lloc ;-P

El temps que acabes d’invertir en llegir l’anterior paràgraf és una mica inferior, només una mica, a la mitjana de temps de navegació “stàndar”, que és d’entre un i dos minuts. Un vídeo d’uns 20 segons, una visita web a un parell de pàgines d’un minut i escaig o una impactant foto a instagram poden resultar ser bons impactes si són una experiència i també un contingut de qualitat.

En les darreres dues setmanes he assistit a dos actes completament diferents. El primer potenciava l’experiència, era la 1a trobada d’igers de Girona (instameet Girona&friends). La trobada va tenir moments perfectes per instagramejar i per no reflexionar-hi gaire. Entrava per la vena de l’objectiu de l’iPhone i després prement el share. Menjar, beure, fotografiar, rebre regals, conversar online i offline, desvirtualitzar followers i following. A instagram busquem això, una vida millor, més retocada i acolorida! i el divendres 13 de juliol, com el futbol, ens tornava el que li havíem donat.

L’altra trobada va ser una jornada matinera de caire acadèmic. Envoltat de gent que també es mou per les xarxes socials però amb una falta de diversió implícita en el càrrec i que marca com a principal objectiu la creació de continguts per promoure la feina feta a fora de la xarxa. Tretze ponències en unes cinc hores, amb un break per conèixer gent que tens aprop en el dia a dia de la xarxa i que saps que està present en aquella sala perquè està tuitejant com tu; el hashtag hi ajuda. Al final del matí estàs esgotat però satisfet pels coneixements adquirits i els punts de vista exposats.

Tal com dèiem en el primer i clau paràgraf, això no és el tot o res, tot és bo i beneficiós si es complementa. Sabem que hi ha espais a internet que juguen més amb el concepte lúdic (Facebook, Instagram), altres que potencien els continguts i el coneixement (SlideShare, LinkedIn) i d’altres on trobem de tot (bloc, web). L’experiència seria l’evasió, la pel·lícula de crispetes i el contingut seria la concentració, la pel·lícula de Lars von Trier. Hi ha dies que vols veure l’última d’Spiderman amb un got de mida gran de Coke i una galleda de crispetes entre les cames i d’altres que necessites quelcom més intimista i reflexiu; com el Singulars d’en Jaume Barberà. Un exemple de bon mix experiència-contingut seria l’editorial amb que obre en Barberà el programa cada setmana. O avui que fa 20 anys de la inauguració dels JJOO del ’92 a Barcelona: va ser una experiència (HOLA! HOLA! HOLA!) i també va haver-hi contingut (La Fura dels Baus), i sense mòbils ni xarxes socials. Tampoc hem canviat tant. Què en penses?.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>