coworking social media

Coworking per co-llons

Posted on

Com tots ja sabem, hi ha noves necessitats que sorgeixen de nous comportaments. Com per exemple la fabricació en sèrie de jerseis de llana per xiuaues. Es paguen molt millor que el jersei de llana d’adult. No és que el gos no s’ho valgui (que no s’ho val) però és que el seu amo l’estima tant, que és capaç de realitzar una compra de luxe pel seu estimat gos.

Doncs el co-working (o coworking) és això, però sense luxes. És l’autònom de tota la vida traslladat al segle XXI, entrelligat a un portàtil i un smartphone i treballant en espais compartits amb d’altres professionals independents (freelance). Aquest espai disposa de taula, cadira, connexió a Internet i màquina de cafè. Però aquesta austeritat es complementa amb les persones que treballen al seu costat, que fan que la seva oferta professional es pugui completar amb col·laboracions puntuals amb els especialistes del seu espai de coworking.

Aquest moviment sorgeix de varies necessitats. Treballar per compte pròpia li permet desenvolupar les seves idees segons la seva estratègia de negoci, al seu ritme, dedicant-hi les hores que vulgui (moltes més que treballant per compte aliena, és clar). Doncs sí, els temps que corren són per treballar moltes hores, oferint molta qualitat, mimant més que mai al client i amb pocs ingressos, i això últim em fa mal dir-ho així de clar. El co-working és una opció, com deia aquell, “por cojones” com si fós l’última de les opcions perquè no hi ha alternativa, però el plantejament pot ser un altre: en el 2012 les coses no les fem per collons (algunes sí, no ens enganyem), les fem perquè ens motiven molt, les sabem fer, seguim aprenent dels nostres col·laboradors i sabem (ara més que mai) que treballant no ens enriquirem. Just tot el contrari del que va fer el que va acunyar l’expressió: “el Plan Hidrológico sale por cojones“.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>