El QR de Suchard

Posted on

Que el codi QR està sobrevalorat? Segurament en molts casos, però si el situes en un packaging d’un producte nadalenc que es menja de postres i s’està a taula molts minuts (potser hores), aleshores passar a un espai de potencial efectivitat i conversió. Tenim l’smartphone al costat o molt aprop i és temptador escanejar-lo.

suchard-qr-scan

Codi QR a l’embolcall del turró de xocolata Suchard Clàssic

Va! Posem el cas que ho fem, que el missatge ens engresca a fer-ho, fem scan i ens envia a una URL com aquesta.

Captura de la web d’error a partir de l’escaneig del QR

Si pensem que aquest producte té una alta estacionalitat, i que l’esforç de marketing, comercial, producció, atenció al client… es altíssim en aquestes dates, doncs no podem pensar altra cosa que és un #fail destacat. Els codis QR tenen aquests coses: semblen molt fàcils d’executar però s’han de revisar, testejar. Cert, no tenen cap secret, però un error així només s’estova amb el bon record que ens pot deixar en el paladar, que segueix a taula i que tindrà el seu protagonisme durant uns 15 ò 20 dies. Que guanyi la UX offline!! 🙂

Fer un toc per Twitter a l’empresa pot servir (o no…) perquè en properes campanyes es parin a revisar el cromo del QR, que segur els reportarà informació dels seus consumidors i que podran aprofitar per campanyes posteriors.