El teu millor perfil, a LinkedIn?

Posted on

En el moment d’escriure el present post i a partir dels primers resultats que veig de l’enquesta, indiquen que el 16% està interessat en rebre formació de LinkedIn, molt proper al 20% de Twitter. LinkedIn és la major xarxa professional del món a Internet i compta amb més de 150 milions d’usuaris en més de 200 països i territoris. Què vol dir això? doncs que és un lloc on pots obrir un compte, penjar-hi el teu Currículum Vitae i crear una xarxa de contactes relacionats amb la teva carrera professional. També ho complementes amb un seguiment de grups i empreses que et poden interessar. En definitiva, és el lloc idoni (o no, ara ho veurem) per promocionar-te i buscar feina, que no vol dir trobar-la.

Si penges el teu CV a LinkedIn veuràs que tens l’opció de crear un PDF que inclou totes les dades que has introduït, per entregar en un adjunt per correu per exemple. Aquest PDF és lleig, en blanc i negre, auster i com que aquí parlem de xarxes socials ens agraden els colors i donem una certa importància a les imatges i en definitiva a la comunicació visual. Editar aquest CV que has introduït a LinkedIn en un Word i afegir-hi les icones de les xarxes socials pot donar més força al teu CV, enllaçar les teves xarxes en el .doc i obrir-les a usuaris nous (pex. elimines restriccions a Facebook, deixa la privadesa d’alguns àlbums de fotos si ho creus convenient). El seleccionador de personal podrà veure qui ets, què fas, què dius, com ho dius o quin ha estat el teu últim comentari. Potser el teu CV tindrà més de dos fulls atès que has inclòs informació nova, innovadora i alhora molt interessant pel teu interlocutor. Que no sigui un CV de 10 pàgines! però si en té 3 ò 4 estarà bé, perquè hauràs tingut la capacitat de cridar la seva atenció.

“Però això és obrir les portes de casa teva!!” és cert, per això abans hauràs d’haver decidit qui ets a les xarxes. A priori sembla evident la resposta: “sóc qui sóc, sóc jo”. Quan pensem que els nostres adolescents (nebots, néts, fills) pengen un àlbum amb 120 fotos d’una nit de festa de dissabte pensem que ho estan fent molt malament. Doncs han de ser ells que pensin que potser fent una selecció de les fotos “menys” compromeses es poden evitar algun problema o no, a l’inrevés, volen mostrar-ho tot. Segurament ja han decidit què volen fer, perquè pensen en la seva comunitat, els seus col·legues. Aquest registre queda i passarà per davant d’un seleccionador de personal. I què? doncs la modesta opinió del que escriu és que el seleccionador (que ja té una edat) hauria de pensar que les seves 120 fotos de la seva festa dels glamurosos 80 estan en el calaix d’un bon amic seu que les va fer en el seu dia amb una càmera compacta de “carret” i els hi va ensenyar un dia, a ell i als seus amics i ja està. Ara aquesta informació està penjada a la xarxa i la veu tothom. Bé, tothom qui entri en el perfil del noi. Hi ha entrat ell, el seleccionador, per estudiar el perfil d’aquest noi per un procés de selecció que té en marxa i en el fons està entrant en el seu cercle més íntim (família, amics, amigues, oci, esport, roba, gustos, …) i que n’és d’afortunat que aquest noi li hagi obert les portes de casa seva. És molt possible que aquest mateix noi tingui un perfil a LinkedIn i sigui molt més moderat. És lògic, té usos i comportaments diferents a les diferents xarxes on hi és present. Com en el món real, la festa del dissabte nit no es pot comparar amb el dinar de diumenge a cal sogre.

Un criteri que s’imposa en el llenguatge de les xarxes és que et respectin i el de respectar tothom. Aquest cas de les fotos en seria també un exemple, si les fotos no ofenen a ningú no han de perquè ser “perilloses”. Si t’han etiquetat en alguna foto compromesa pots demanar que et treguin l’etiqueta o que retirin la foto i a priori haurien d’escoltar-te, retirar-la i conflicte tancat.

Un altre premissa que m’agrada reforçar és la d’“anem a passar-ho bé!”. També en el cas de vendre el teu CV s’ha de mirar de complir. Realitzar un petit vídeo d’uns 2 minuts i penjar-ho en el teu espai a YouTube explicant el que creguis per vendre’t és una bona opció. Tenim imatge, veu, moviment, expressió corporal, no corporal, lingüística… és un format molt atrevit que també es valora. L’entrega d’aquest document comporta un cert grau de risc, d’atreviment i no d’ego personal com pot ser interpretat. I ja estem venent la nostra marca personal en una altra xarxa social: YouTube.

Potenciem encara més la nostra marca personal? doncs una potent acció és registrar un domini personal (.com .cat .net .me .info). En aquest espai personal pots aglutinar-hi la presència de totes les teves xarxes socials (flavors.me, about.me) o bé crear un bloc (wordpress, blogger) i incloure els enllaços en el bloc o fins i tot crear un espai web personal (joomla, drupal), amb el mateix objectiu.

Sembla que LinkedIn sigui la reina de les xarxes socials per buscar feina, però perquè no Facebook? Si a Facebook tinc més activitat, tinc una xarxa prou considerable d’amics, hi tinc una presència diària o bé m’hi deixo caure un parell de dies a la setmana, hi entro i llegeixo que hi ha de nou. Sí, ho admeto xafardejo però és veritat que és on tinc més presència. Veig que és la xarxa social que m’agrada i on més interacciono, doncs miraré de potenciar-la en el lloc on l’he destinat en el meu CV, i fins i tot la deixaré oberta i sense restriccions. És la xarxa social que em servirà per vendre’m.

En tots aquests casos el seleccionador no ens veu, i escolta el que li diem a través de la xarxa. Ell escolta i és clar, interpreta el que escrivim, això vol dir que els nostres missatges han de ser nets, entenedors i en definitiva marcaran molt bé el nostre perfil social.

Tot això està molt bé però també hem de potenciar l’ara anomenat networking, les relacions personals i contactes de tota la vida; la proximitat, l’empatia, la química, la capacitat de generar confiança. Aquests trets funcionen en l’escriptura a les xarxes i encara més en les distàncies curtes, en l’entrevista personal i també en la relació amb els nostres contactes. Podem tenir un perfil simpàtic a les xarxes (recorda, ens ho volem passar bé!) i trobar-nos amb una entrevista feixuga, seca, dura, és aleshores quan aquests trets els hem de potenciar.

Aquest apunt surt de la necessitat de parlar de les bondats i les oportunitats que ofereix una bona gestió de les xarxes socials en un entorn aspre com el que ens envolta aquest 2012, en que la incertesa laboral és a la llar de molts. Més que sort; empenta, ànims i endavant!.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>