iphone 5 el vuitè pinyó

iPhone 5, el vuitè pinyó

Posted on

Servidor no hi entén de bicicletes tot i que de ben petit ha estat un vehicle de desplaçament i esbarjo habitual. No hi entenc des de l’estricte sentit professional: pesos, materials, marques, … L’altre dia però, em va venir al cap una situació que crec val la pena analitzar (o no?!?) per fer un comparatiu casolà.

A casa tenim dues bicis híbrides, una amb 13 anys de vida i l’altre només amb 3 anys. La vella té 7 pinyons i 3 plats i la nova, 8 pinyons i 3 plats. En una petita pujada pots posar el “molinet” (plat petit combinat amb el pinyó gran) a les dues i comproves que amb la nova, la de 8 pinyons, puges més còmodament, però tot depèn (com sempre) de les teves cames. Si no estàs gaire fort (és el meu cas) els 8 pinyons et van millor que els 7, no pateixes tant i puges amb menys esforç. Els materials de les bicis han canviat, els pesos s’han reduït i els preus són més o menys els mateixos per una gama similar, tot i la diferencia d’anys.

Tot el que he exposat es pot aplicar fil per randa al nou iPhone 5 en comparació amb el seu antecessor l’iPhone 4S, excepte el preu. És més prim (0,17 cm!), pesa menys (28 g!), té una mica més de resolució (1136*640 el 5 per 960*640 del 4S), té més pantalla (1 cm! passa de 3,5” a 4”) i té un xip que processa el doble de ràpid (l’A6 del 5 vers l’A5 del 4S). Ahir vaig tenir l’oportunitat de tenir-lo a les mans i les sensacions van ser com les que vaig tenir a l’agafar la bici nova de 8 pinyons: vaig una mica més ràpid fent el mateix, i res més. Hi ha un estancament clar en l’evolució tecnològica que queda palesa en l’esperat iPhone 5. Millores que podrien fer més fàcil i pràctica la vida de l’usuari, que a hores d’ara no es visualitzen perquè, o bé no deuen existir, o bé no han estat prou testades, o bé no són rendibles per implantar-les en un nou dispositiu. Les millores que tenim són les característiques tècniques i estan perfectament definides, però el plus d’innovació i de sorpresa que va haver-hi fa uns anys amb els salts de nombre (de l’1 al 2, del 2 al 3 i fins i tot del 3 al 3GS) no hi és. Una de les raons deu ser perquè l’usuari desitja, espera, busca, (no) necessita molt més del que pot oferir l’empresa fabricant i d’això n’és culpable la mateixa empresa amb els caramels que ens ha anat oferint en els pocs més de 5 anys de vida que tenen els telèfons mòbils, com ara els coneixem. Nosaltres però, també hem d’entonar el mea culpa pel fet de sucumbir a tots aquests caramels tecnoemocionals que ens han anat oferint.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>